Friday, October 16, 2009

SAKIT OTAK.... SAKIT KEPALA.... SAKIT JIWA

Banyak benda yang kita nak dalam hidup ni kita tak dapat.....
Sebap bukan semua yg kita nak kita akan dapat.....
Tepuk dada tanya selera.....
Bila selera berkata.......
Tanya pada hati.....
Pabila hati menjawab......
Tanya la pada akal......
Pabila akal berkata......
Duduk lah kita di depan cermin, nilai lah diri sebelum melakukan.....

Itu silap aku......
Aku tak pernah menilai diri aku di depan cermin.....
Aku mengimpikan sesuatau yang mustahil dalam hidup aku.....

Dan aku lupa selalunya apa yang kita tak nak tu yang kita selalu dapat......
Padan ngan muka aku.......

har har har.....................

17 comments:

armouris said...

info tentang sakit kepala kat sini - Migrain - Separuh Kepala.

Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.

Super HaNa said...

hmm..betul tu jinggo
kenkadang tuhan sengaja uji umat dia
sabarlah ekk

Mimiamilia said...

selalunya..hati tanya pada akal..akal just buat analysis tapi decision tetap pada hati.

Hati nak buat decision yg baik bila hati tu suci bersih..

so, lets try to purify our heart first.InsyaAllah, segala keputusan itu akan Allah bagi yang terbaik.

Owh..yang kita taknak tu sebenarnya terbaik utk kita, Allah maha adil..Dia maha Tahu segala.

p/s: lama tak singgah sini

sRiKaNd! said...

Ni cite sakit pala pasai show ka pasai sesuatu yg belom terjawab??
Lani dah pandai cakap pasai hati nih..hmm....musykil betoi...inikah jinggo yg kukenali??
wuahahahahahaha....

jinggo said...

armouris....
goood info.... tq...

hana...
ujian itu yang mencantikkan warna hidup kita....

mimiamilia....
ya betoi tu.....
bersyukur la apa yg Allah tentukan....

srikandi...
ceh....
bila masa ponnn......

hahahahaha....
har har har har har har.....
aku sendiri tak tau apa yg aku buat.....
betoi atau tak......
lantak la......
har har harhar............
tawakal saja.......
hihihiiii......

Mak Su said...

kusutnya... maksu pun rasa kusut gaks tiba2

misz benida said...

angan2 kdg2 mncipta kbhagiaan dlm dri..
jiwang lak aku..
slm mnyeb0k.

Liyana said...
This comment has been removed by the author.
Liyana said...

hai..saya pun nak tumpang lalu gak...nice story in ur blog..

Cik_daya said...

Betul tu... Allah selalu memberi.. tapi kita selalu tak perasan n bersyukur dengan apa yang Dia beri

Anonymous said...

apa yg berlaku akan membuatkan ko bertambah kuat...jeles la aku dgn ko ni...

tapi...betoi ka apa yg aku dgr...mcm tak caya la...heboh 1 kampung...TEPUK DADA,TANYA HATI...sorry la beb..aku dgr khabar angin ja...


WAK

Bunga Rampai said...

Salam,

Dapat atau tak dapat ... tak penting. Yang penting, buat yang terbaik dengan niat yang baik masa cuba untuk mendapatkannya.
.
.
Kalau sakit otak ... kepala boleh jadi botak ooo :P

Kalau sakit kepala ... sapu minyak pala :)

Kalau sakit jiwa ... penawarnya di Tanjung Rambutan :P

Aiseyman, terpanjang pulak komen kali ni :D

resdongs said...

teruskan usahamu....

jinggo said...

maksu....
memang kusut....

misz benida...
hahaha......
salam kembali...

liyana....
sila la lalu...

cik_daya...
kita kena besyukur sebenarnya....

wak....
nama pon kabar angin.....

bunga rampai..
yup betul tu.. yang penting usaha dan iklas...

resdong...
insyallah...
aku memerlukan sokongan....
dan terima kasih kerna menyokong.....

Pegawai Khalwat said...

Awat dapat calon bini mak tak berkenan ka?

jinggo said...

hahahahaa.....
barua...
hahahaha.....

puteri_cekak said...

tersa aku mcm di tmpt hg..kalau aku rasa mcm tu aku anggap tu ujian kot..pastu lg matang buat keputusann..:)