Monday, April 20, 2009

SATU CERITA DI SATU MASA DAHULU.....

hahaha.....
teringat aku masa belajaq dulu....
masa dekat nak raya...
kelas aku kena amik peper akaun....
semua dah balik kampung nak raya....
tinggai kami 12 org saja.....
hahaha....
masuk saja tempat periksa tu...
semua mula la tugas masing-masing...
hahaha....
apakah perasaan anda bila tinggal anda 12 org saja di situ sedangkan yang lain dah beseronok di kampung...........

apa lagi mula la membukak kertas ujian tu.....
pikir punya pikir,
pikir punya pikir,
belek punya belek......
semua org tekun buat kerja...
abih la jugak ujian tu....
patang tu balik la kami semua ke kampung masing-masing....
bermaaf-maafan sebelum balik tu biasa la, semua nak balik raya la katakan.....
lepas raya tu semua masuk balik...
masuk saja asrama kami tersenyum dan tergelak la bila terpandang muka masing-masing...
lepas seminggu kami pon di maklumkan yang kami semua kena amik semula kertas akaun tu...
apa lagi tergelak la beramai-ramai kami masa dalam kelas ari tu.....
mana tak gelak cikgu yang mengajaq kami tu kata....
dalam sejarah tak penah lagi org buat....
menjawab soalan peperiksaan dengan satu lukisan kad selamat hari raya......

26 comments:

Adwindaa said...

bagus2 amalkan utk anak cucu lak lps ni ekk ekekeke....

Purpleheart said...

Salam perkenalan..

unik sungguh ye.. memang satu sejarah betul, gamaknya sampai 7 keturunan pun tak akan lupa punya..

nurain said...

hahha..gile kronik homesick gtu..

wahahah..

artisticklytouch said...

yang dah balik raya tuh, tak amek exam ka? suka2 depa ja balik.

lecturer aku tak bagi sapa pun balik dekat2 nak raya...sudahnya, satu fakulti ekonomi tuh, kami ja mai klas harituh....dak2 pompuan siap bawak beg baju lagi, lepas kelas nak terus cabut balik kampung haha owh, kelas habis kul 6...

aku nak buat entrylah pasal lecturer kesayangan aku neh hehe

jinggo said...

adwinda.....
hihihi....
kalau boleh nak jugak...
hihihi....

pupleheart......
salam untuk anda kembali..
memang takkan di lupakan....

nurain....
hahahah...
memang kronik dah masa tu......

art....
depa semua amik awai....
peper tak sama...
soalan pon tak sama...
kami amik asas akaun saja...
ada yang tak amik penuh ada jugak yang tak amik.......

tapi memang jadi kenangan la masa tu.....
hahahaha.....
sampai lani kalau aku teringan cerita tu aku mesti gelak....

Rantong said...

Salam ziarah.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

sRiKaNd! said...

hahaha...baguih...

Zeela LaLaLa said...

haha. kebetulan. semalam aku rindu pulak pada kenangan masa study. wohooo..bestnya kenangan tu. anyway, this will always remain in our heart kan?! cool.

Mee Chee said...

hahaha...mmg x syok la nk jwb paper time nk raya..hilang mood terus..hehe.....tp mmg best je kan memori camni..melekat dlm kepala...ngee :D

eliza said...

ish kalau aku la cikgu tu...tak adanya ulang2 amik kertas la...ko tau apa aku maksudkan...heheheheh :p

.gaDis. said...

salam perkenalan...
mmg teringin nk join lumba kete...
tp tggu ler ckit mse...
insya allah ader rezeki mn tahu jd wanita ke2 join n menang besar dlam arena lumbe kereta ni kn...
huhuhuhu...

wahyudi my said...

sadis nya entri ni

wahyudi my said...
This comment has been removed by the author.
BudAk hijAu said...

hahahah...giler comel!

puteri_cekak said...

hahahaahahaha mula la aku nak gelak besaq

PuTeRi CaHaYa said...

tmpang nak gelak sama...kuang2...
Hahahahahahahahahahahahaha.......
boleh plak mcm tuh....

abu musarrif bin abu bakar said...

cip,sy dah cari buku 2,tapi xda y tepat,ada tajuk lebih kurang ja,uhu

jinggo said...

rantong....
salam kembali...

srikandi....
hahah.... ok apa tu....

zeela....
tu la pasai..... masa baca antry tu yang buat aku teringat kembali cita lama tu.....

mee chee..........
ya la..... satu memori yang memang tak kan di lupakan......

eliza.....
hihii.... nasib baik bukan eliza yang jadi cikgu tu..... hihihii....

gadis....
insyallah....
setiap usaha anda akan membawa kejayaan.....

wahyudi.....
hhiihiii....

dak ijau....
ya ka....

puteri cekak...
sila la gelak...
kuat lagi...
hiihi....

puteri cahaya....
hahah...
gelak la wahai puan lampu.....

abu....
tak pa....
tima kasih kerna membantu....

mo0ney said...

hahaha..zaman sek memng suka wat menda sengal2

lizz said...

wakakakakakaka! sewel. tp,comel!hehe.

sulu mase kat skool, kene pilih nak akaun or rekacipta.sbb kelebihan mencipta hebat sgt..so,mlslah. wakaka! so,yg amik akaun cume 5 org! bygkan psiko nyer..last day, kami aje kene stay lagi!!! siut

jinggo said...

mooney....
memang pun....
hihihi.....

lizz...
hahaha....
senasib nampaknya kita ni...

lizz said...

kebetulan , bkk entry yg ini lg skali. so, cite kat kwn psl kad raya. terbelahak die gelak.muahahaha

Bunga Rampai said...

Wah, pecah rekod!
Nakal sungguh... ;)

Mak Su said...

bijak laksana gitu

BudAk hijAu said...

cite psl raya pulak!
touching betullah!!

wanie_agk said...

sepatutnya cikgu tu bagi semua lulus pasal dia dapat kad raya istimewa.