Tuesday, November 25, 2008

AYOP (The Voice)

Semalam aku ada di panggil ke satu masyarat oleh kawan aku yang bernama Lat.... Dia nak mengarah satu cerita yang pernah di pentaskan.
skrip cerita ni dia yang tulis....
kalau tak salah aku dah 2 kali cerita ini dah di pentaskan dengan pengarah yang berbeza....
kali ni penulisnya sendiri nak jadi pengarah.....
aku tanya si penulis ni....
pasai apa yang hang nak amik cerita ni jugak......
dah 2 kali kita tengok di pentas.....
cari la cita lain pulak..........
senang saja dia jawap......
itu show untuk org celik......
yang aku nak buat ni show untuk org buta......
jeng.....jeng....jeng..............
teater untuk org butaaa.....!!!!!

sebenarnya projek ni 0 bajet......
projek amal untuk org-org buta.....
ia lebih pada drama suara...... kira macam drama radio la.......
jadi nak kena buat sound effect banyak la.....
maklum la yang datang tu semua hanya mendengar......
tugas pelakon pulak memang berat ............
sebap semua kena bermain degan intonasi dan penghayatan yang kuat....
kalau pelakon tak boleh menjiwai watak yang di lakonkan, memang akan timbul masalah...
pelakon perlu menyalurkan rasa dan jiwa itu kepada pendengar yang memang tak dapat melihat.memang berat jugak la keja kali ni....
aku nak kena buat sound effect......
satu benda baru untuk aku ni......
insyaallah aku cuba buat dengan sebaik mungkin.
risau pon ada jugak......
maklum la aku ni tak pandai sangat .................
show 13/12/2008.
memang dah dekat sangat.....
teruk aku nak cari sound......
tak pa mintak tolong usop.......
hahahahahhaaaa................

12 comments:

FatinSyafira said...

apit eyh nie?
ape blog nie?
org buta ke?
ihi

one love said...

uish!

kena hadir nih :)

iNsaN BiaSa said...
This comment has been removed by the author.
iNsaN BiaSa said...

wah...sungguh menarik skali idea sahabatmu jinggo..rs tertarik n xsbr nk lihat hasilnyaa..soga berjaya yaa!!

jinggo said...

fatinsyafira..........
show untuk org butaaa....
org buta pon nak rasa jugak apa yang kita rasa.......
hihihii.....

one love...
kalau ada masa datang la......

insan biasa......
tima kasih...
insyallah.....

addyaholix said...

dengar macam menarik.
nanti aku cuba tonton tivi sambil pejamkan mata dan tajamkan telinga!

PuTeRi CaHaYa said...

buat baik-baik...

crunchyahcock said...

jinggo!!!! usop tu kekadang x ubah macam arkib negarakan?

zul rahman said...

uiiishh, banyak marka ni...


tahniah! tu la programm CSR!

BudAk hijAu said...

nak datang jugak!
tp saya xbuta..xpew kew..? :D

Pegawai Khalwat said...

Arkib Negara?

artisticklytouch said...

haha the un-manage arkib negara (tgklah opis dia), dahla hilangkan CD2 lakonan aku (sabotaj ar tuh)..

weh...cita apa?