Tuesday, June 5, 2007

ORDER SAJA

aku sebenarnya tak tau apa nak tulis ni................
cuma aku teringat beberapa cerita masa aku lepak kat kedai kopi ngan kengkawan tadi...............
salah satunya cerita pasai sorang pencuri ni.......
memang pandai..........
apa yang kita nak, order saja...... mesti dia bawakan......
satu hari tu aku ternampak dia bawak tilam yang besaq berjalan depan aku.......
aku pon panggil la si pencuri ni.......
aku...........

woi a--- hang mai sini sat.......

pencuri........

pasai apa yang hang panggil aku ni......... pasai hang dah panggil aku hang kena belanja aku minum...... penat ni......

aku..........

order la apa yang hang mau....... aku belanja.....................


pencuri...........

milo ais satu........

aku...........

woi hang buat apa ngan tilam ni......... mana han p amik...... besaq tu.......

pencuri............

sat bagi aku minum dulu....... nanti aku cerita kat hang.............

dalam 10 minit selepas itu minuman yang di pesan pon sampai......

tokey kedai.......

seringgit....

aku.......

nah 2 ringgit......... amik satu lagi.......

tokey kedai tu pon pegi........

aku.......

ha.... hang kata nak cerita ...... cerita la cepat apa hang buat ngan tilam ni.....

pencuri........

semalam si m-----k tu order kat aku..... aku pon p la amik kat kedai tu........ sat gi dapat la aku duit.... lepas nak cas malam ni....... hampa takmau order apa-apa ka...... bagi tau cepat esok aku boleh bawak mai.......

cerita si pencuri tu sudah didengar oleh kawan aku.........
milo ais aku pon sampai.....

aku.........

tima kasih pak cik.....

kawan...........

woi esok hang bawak kat aku keta kontrol..... jenis subaru yang depa dok main tu......

pencuri.......

baik bos....... esok aku mai antaq..........

keesokkan harinya....

pencuri.......

nah keta kontrol hang...... harga dia di kedai RM 300..... bagi kat aku RM 100 cukup la.......................... (cakap sambil tunjuk tanda harga)....

kawan.........

betoi ni...... nah amik kat hang RM 100........

aku.......

woi kat mana hang p amik...........

pencuri........

ini A--- la..... jangan tanya mana aku amik..........

memang dasyat lah si pencuri ni.... order saja boleh dapat apa pon....
bayang kan tilam yang besaq tu pon dia bawakan.......
lepas subulan aku dah tak jumpa dia dah..........
kena tangkap kot.....
tak tau la.........

16 comments:

butaseni said...

pernah sekali dia nak curi video cam kat super market...kantoi, sebab ada rantai yang mengikat cam itu dan pergerakannya menjadi lambat lalu dicekup.sehingga kini kelibatnya tidak kelihatan.

umi ameer said...

gelak aku baca..
sohih dia professional dalam bidang curik mencurik..
siap ada prinsip lagi.. hik

Mak Su said...

bagus ya bisnes dia.. sentiasa jaga keperluan pelanggan gitu

NezJoe said...

terasa nak order gitar fender telecaster je kat dia
ada?
hahahha
boleh jadi karier tu!

jinggo said...

buta seni.......
itu salah satu peristiwa yang memang lawak....

umi ameer.......
dia memang pro....
prinsip tu bukannya selalu....

maksu......
dia jaga pelanggan...
diri sendiri dia tak jaga....

nezjoe.....
order saja.....

jinggo said...
This comment has been removed by the author.
- G O R O - said...

Assalamualaikum; Aku Pernah Kenal org sebegitu.. Pelik Tapi Benar

jinggo said...

-goro-............
salam kembali....
betol...
pelik tapi benar..
macam mana dia buat....

kamarul said...

weyh aku nak order weyh! gadis comel satu! bole ka??

jinggo said...

kamarul.........
gadis comel tak termasuk dalam pekej..............

- G O R O - said...

Dai cari benda kat pasar karat.

tegezoot said...

dah tau dia pencuri yg angpa order kat dia pasai pa! Haram tuh!

jinggo said...

-goro-.......
semua benda dia bawak yang baru...
maklum la memuaskan hati pelanggan..

tegezoot.........
aku terus insaf....

Pegawai Khalwat said...

The Man Who Can Get Anything

jinggo said...

pegawai khalwat......
ya betol.......

crunchyahcock said...

APA NAK JDI KAT DIA... SENDRI CARIK!!
TAPI JANJI BAGI AKU PINJAM KETA KONTROL TU DULU NOO....